Om Anna Gullberg

Gullbergs Osteopati grundades av mig, Anna Gullberg, 2008. Innan dess var jag verksam som fysioterapeut.

Jag har haft förmånen att få jobba inom den absoluta toppen av svensk idrott under drygt 12 år. Det har gett mig erfarenhet från elithandboll, elitfotboll, U-landslag och A-landslag på både dam och herrsida. Under dessa år har jag lärt mig otroligt mycket om hur kroppen fungerar och framför allt – när den inte fungerar.

Att ta ansvar för en annan människas kropp har gjort mig ödmjuk inför det komplexa system som vi människor utgör. Det blev viktigare för mig att förstå varför en muskelbristning uppstår, och hur kan jag undvika att det händer, än att rehabilitera och behandla den.

Sår läker, det borde rimligtvis även en muskel göra. Frågan man bör ställa sig är istället varför skadan går upp när spelaren går ut på planen igen - trots rehabilitering? Vad är det som gör att belastningen på muskeln blir för stor trots behandling och vila?

Detta blev frågor som höll mig vaken på nätterna och som sedan ledde till att jag valde att lämna drömjobbet och sätta mig i skolbänken igen 2008. Fyra års studier resulterade i att jag fann många av de svar jag sökte.

Jag har efter min grundutbildning kompletterat min kompetens med två år på ICO i Dorking, England och tre år inom djurosteopati (MSc) på ESO i Maidstone, England.

Idag driver jag klinik i Alingsås. Jag undervisade tidigare på Skandinaviska Osteopathögskolan men lägger nu all min extra tid utöver kliniken på att driva ECOM - European College of Osteopathic Medicine, samt föreläsningar för idrottsgymnasium och företag i olika former.


Om Tim Wingfors

Tim studerar tredje året på osteopatutbildningen Ecom i Alingsås och är även diplomerad massör.
En stor del av Tims liv är att spela fotboll, men under tonåren så drabbades han av skada och sökte hjälp hos en Osteopat.
Det tog inte många besök innan han var tillbaka på fotbollsplanen igen. Det var just detta som fick honom intresserad utav osteopati, att ha möjligheten att hjälpa andra människor med sina bekymmer och smärtor som dom gått länge med.

Han utför massagebehandlingar just för dina problem, t.ex. muskel- och ledbesvär, rygg- och nackproblematik, artros, huvudvärk eller bara vill ha en avslappnande massage.

Adress
Gullbergs Osteopati
Östra Ringgatan 21
441 31 AlingsåsKontakt
Telefon
0322 - 28 50 70
Anna: 0322 - 28 50 73
E-post
anna@gullbergsosteopati.se    info@gullbergsosteopati.se